Even voorstellen

De FS Groep NHN is een groep enthousiaste fs-ers die elke vierde zaterdag van de maand  (behalve juli en december) in een wijkgebouw in  Schagen bijeenkomt om informatie met elkaar uit te wisselen.

Binnen onze club is een enorme schat aan technische kennis van computers, hardware en vliegtuigen aanwezig.

Gemiddeld zijn er per keer zo’n 20 tot 30 mensen op bezoek.

In Schagen hebben we voldoende ruimte ter beschikking. We kunnen de grote ruimte in twee delen gebruiken. Het ene deel van de zaal is om vrij te vliegen en te knutselen, het andere deel is voor de instructie.

Wij proberen zo laagdrempelig mogelijk te zijn, hulp te bieden en de kennis over te dragen (en zelf op te doen) die nodig is om het virtuele vliegen in de vingers te krijgen.

Maar niet alleen dat !

Daarnaast is het in netwerkverband vliegen een leuke uitdagende en vooral leerzame manier van het uitoefenen van de hobby.

Een vaste kern van de groep is op de donderdagavond actief op het IVAO netwerk en een ander deel van de groep vliegt op andere tijden op het Onlinesim- of het VATSIM-netwerk.

Een aantal andere leden is iedere avond ‘in the air’. Zij vliegen dan online met bv. een Boeing 737 ergens in de wereld een vlucht van ongeveer 1 ½  uur.

Leden van deze ‘werkgroepen’ verzorgen ook belangeloos demonstraties bij een aantal evenementen zoals de Marinedagen, de Open Dagen op Den Helder Airport / MVK De Kooy, de opendag van vliegveld Middenmeer en de Hoogvliegersdagen.

Heb je zelf kennis van vliegzaken, ben je misschien zelf piloot of vliegverkeersleider geweest) en wil je jouw kennis met ons delen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!